© Lisa Van Damme; LVD

Zwerfhonden nemen afscheid van overleden vrouw

De begrafenis van Margarita Suarez nam een onverwachte wending toen een aantal zwerfhonden onverwachts afscheid kwam nemen. Tijdens haar leven ging de Mexicaanse vrouw de dieren iedere dag eten geven.

nadb

De dierenvriend Margarita Suarez overleed eerder deze maand nadat ze de strijd tegen een slepende ziekte verloren had. Haar hele leven stond echter in het teken van haar liefde voor dieren. Iedere ochtend gaf ze de zwerfhonden- en katten, die ronddoolden aan haar huis, te eten.

Wanneer ze zelf op pad ging, nam ze altijd een zak met eten mee om de andere zwerfhonden die ze onderweg tegenkwam te trakteren.

Uitvaart

De familie stond dan ook perplex toen er plots een aantal honden opdoken aan het uitvaartcentrum waar het lichaam van Margarita lag. Ook het personeel van het uitvaartcentrum had de dieren nooit eerder gezien. Toen de werknemers zich realiseerden dat de honden langsgekomen waren om een laatste groet te brengen aan Margarita, beslisten ze om de honden toe te laten. Daarop gingen de zwerfhonden allemaal rustig in de buurt van de kist liggen.

Ook op de dag van de begrafenis waren de zwerfhonden trouw aanwezig. Ze vormden een stoet achter de lijkwagen en nadien keerden ze terug naar het uitvaartcentrum, waar ze pas vertrokken toen het lichaam gecremeerd werd.

‘Ondanks hun verdriet reageerden de honden heel uitbundig. Het was fantastisch om te zien’, zei Margarita’s dochter Patricia Urrutia. Zij denkt dat de dieren aanwezig waren om afscheid te nemen van haar moeder die altijd zo goed voor hen was geweest.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER