© DD

Pitbulls vallen jongen (10) en hondje aan

Joke Jarzenko uit Genk schreeuwt haar frustratie uit. “Twee pitbulls terroriseren de buurt en de politie doet niets. Ze hebben voor de tweede keer mijn hond aangevallen toen mijn zoontje ermee over straat liep. Gelukkig kwam meteen veel volk toegesneld, ze hebben zelfs een kinderwagen stukgeslagen op de dieren om hen af te weren. Ik mag er niet aan denken wat er anders gebeurd zou zijn.”

GeHo

Het was 17.10 uur toen de pitbulls vorige week toesloegen in de Oude Hostartstraat. Ze braken los en snelden meteen op Jokes zoontje Arnaut en Beagle - een beagle - af. “Een van zijn honden heeft Beagle al eens gebeten in de lip. We zijn er niet mee verder gegaan omdat de hond toen aangelijnd was. Nu hingen ze met een ketting vast aan een ring in de muur en toch konden ze uitbreken. Deze keer hebben we wel een klacht bij de politie ingediend”, doet Joke Jarzenko het verhaal.

De honden zetten meteen hun tanden in Beagle. “Zijn lichaam was helemaal geperforeerd door de tanden van de pitbulls. Nu is hij nog in shock en kan hij zijn achterste niet goed opheffen, maar hij komt er wel door en begint weer te lopen. Alleen heeft hij schrik gekregen van iedereen, behalve van ons.”

Buggy

Even richtte een van de pitbulls zich op Arnaut, maar net toen kwamen een vijftal buurtbewoners op straat. “Ze begonnen met stokken te slaan en met stenen te gooien. Een van de buren heeft zelfs zonder nadenken een buggy uit zijn auto gehaald en deze op de pitbulls stukgeslagen. Arnaut is kunnen gaan lopen en iemand heeft Beagle over een omheining gegooid om hem te beschermen. Ik ben de buurt heel dankbaar voor hun hulp.”

Twee mannen kwamen de agressieve pitbulls uiteindelijk weghalen. “Maar niet de eigenaar zelf. Hem hebben we pas enkele dagen later gezien”, zucht Joke. “Hij stelde voor de onkosten te betalen en vroeg of we de klacht wilden laten vallen. Maar dat zie ik niet zitten. Die honden moeten weg. De eigenaar was teleurgesteld en zou nog eens terugkomen, maar ik heb hem nog altijd niet gezien.”

Politie MidLim laat weten dat ze nooit eerder klachten over de honden ontvangen heeft maar houdt de situatie via de wijkagenten in de gaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer