© kma

Discussie over houten paaltjes naast nieuw fietspad in Het Veld

Wie door Het Veld in Zandhoven rijdt, moet extra voorzichtig zijn. De houten paaltjes naast het nieuw fietspad maken het auto's moeilijker om elkaar te kruisen.

kmatthyssen

Het probleem kwam ter sprake tijdens de jongste gemeenteraad. Volgens gemeenteraadslid Paul Stulens (Vlaams Belang) is het nieuwe fietspad in het smalle straatje Het Veld een miskleun.

“Het wordt nooit gebruikt”, beweert Stulens. “Bewoners vertelden mij dat er nog nooit eerder zo snel door Het Veld gereden werd als nu. De verlichtingspalen staan op sommige plaatsen tot óp de rijbaan. Door de houten paaltjes komen automobilisten die elkaar willen kruisen in de problemen. Ze moeten achteruit rijden als er een tegenligger komt.”

Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) is het daar niet mee eens.

“In onderling overleg met alle buren hebben wij de oude coniferen die er stonden op gemeentegrond gerooid. Het leek ons de meest logische optie om op de vrijgekomen plaats een fietspad aan te leggen. Het is nog veel te vroeg om te stellen dat het fietspad niet gebruikt wordt. Het is nu nog hartje winter.”

Volgens de burgemeester zijn de houten paaltjes om meerdere redenen belangrijk voor de veiligheid. “Zonder die coniferen oogt Het Veld breder, wat zou kunnen uitnodigen tot snel rijden. Die paaltjes en de aanplantingen maken de baan optisch smaller.”

De gemeente vroeg wel een offerte aan Eandis om de verlichtingspalen te verplaatsen. “Maar op zich is het niet slecht dat die zo dicht tegen de baan staan, want ze remmen de snelheid af.”

Gemeenteraadslid Paul Stulens leek niet tevreden. “Ik hoop dat er nooit een zatlap doorrijdt.”

Toen uw krant er zondagochtend 5 minuten stond, passeerden er toch meteen twee joggers over het nieuw fietspad. Zoals Jef De Bruyn uit Halle-Zoersel. “Voor mij is het een verbetering. Vroeger moest ik hier over de baan joggen. Ik kan me voorstellen dat het voor auto’s moeilijker is geworden, want vroeger had je uitwijkstroken.

Maar het gaat om een honderdtal meter en je kunt er wel rekening mee houden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER