© GVA

Zwaneberg gaat nauwer samenwerken met Kempense buren

Cultuurcentrum Zwaneberg uit Heist gaat nauwer samenwerking met de collega’s uit Herentals, Mol, Geel en Turnhout.

Bert Provoost

De samenwerking loopt al langer, maar nu sloot ook de Warande uit Turnhout zich aan bij het viertal. "De samenwerking zal nog intenser zijn en zal gebeuren op verschillende vlakken", zegt de Heistse burgemeester Luc Vleugels (CD&V).

"Zo zullen we op vlak van programmatie intens overleggen. De populaire grote kanonnen blijven uiteraard overal komen. Maar gespecialiseerde genres zoals wereldmuziek en dans zullen we aanvullend plannen. Zo hebben we samen een breed aanbod. Het is dan ook de bedoeling dat we voor die voorstellingen samen promotie gaan maken en dat tickets ook bij de andere CC’s kunnen aangekocht worden", legt de burgemeester uit.

Ook komt er een jaarlijks evenement op locatie in één van de gemeenten. Dit voorjaar zal dat in Herentals plaatsvinden langs het kanaal.

Als interessant neveneffect hopen de vijf dat dankzij de samenwerking ook de ticketprijzen laag zullen blijven. "Er is een trend van hogere gages te vragen. Maar als je als samenwerkingsverband kan onderhandelen, kan je vaak betere prijzen afdwingen. Dat zullen de Heistenaars ook voelen in de ticketprijs."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER