Direct naar artikelinhoud

Opnieuw indringer over hek Witte Huis gesprongen

Bij het Witte Huis in Washington is er vannacht opnieuw iemand in geslaagd over het hek te springen. De man werd met behulp van honden overmeesterd voor hij in de buurt van het Witte Huis zelf kon komen, meldde de veiligheidsdienst.

Opnieuw indringer over hek Witte Huis gesprongen

De man zou gewond naar een ziekenhuis zijn vervoerd, maar over de aard van zijn verwondingen is niks bekend. Politie en veiligheidsdiensten in Washington zijn extra waakzaam na de schietpartij in de Canadese hoofdstad Ottawa gisteren.

Op videobeelden van het Amerikaanse televisiestation Fox News is een man in een witte broek te zien, op het moment dat hij net over het hek is gesprongen. Op de beelden is te zien dat hij zijn shirt omhoog doet, alsof hij aan de agenten wil laten zien dat hij ongewapend is. Vervolgens probeert hij met veel moeite twee honden van de geheime dienst van zijn lijf te houden.

Vorige maand slaagde een oorlogsveteraan er ook al in over de omheining klimmen. De gewapende man drong toen zelfs het Witte Huis binnen. Dit incident leidde tot het aftreden van de chef van de Secret Service.

De 23-jarige Dominic Adesanya die gisteren werd aangehouden in de tuin van het Witte Huis, werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Hij was niet gewapend.