© Joren De Weerdt

Overnemer Nick Dams geeft tuinbedrijf Peeters-Vervoort nieuwe look

Op de lauweren rusten, of er als ondernemer nog één keer tegenaan gaan? Nick Dams (57) uit Kasterlee en Paul Peeters (60) uit Herenthout kozen voor het tweede. Ze bouwen in Herenthout een nieuw plantencentrum uit, een investering van 2 miljoen euro.

Marc Helsen

“Waar begin jij nog aan?”, hoorde Nick Dams al wel een paar maal. De voormalige eigenaar van een parketfabriek had zich uit zaken teruggetrokken. “Maar de verveling begon toe te slaan”, aldus Dams, die als ondernemer meteen geïnteresseerd was toen hij hoorde dat Paul Peeters zinnens was zijn zaak van tuinaanleg en -onderhoud te verkopen.

“Ik heb geen opvolger, mijn kinderen zijn niet geïnteresseerd”, lacht Paul. “Ik had niet aan gelijk wie verkocht, maar met Nick klikte het direct. Hier hebben we elkaar nodig.”

Met Dams aan het roer en Peeters in dienst als adviseur, is wat het duo op de huidige site aan de Nijlensesteenweg plant geen klein bier. “Op 1 december sluiten we voor drie maanden”, zegt Paul Peeters. “Op 2 december zetten we de bulldozer tegen alles was hier staat. We willen op 21 maart 2015 openen op ons terrein van 4,5 ha met een nieuwe look en naam: ‘Outside.’ Op termijn hoopt het bedrijf huidige personeelsbestand van 22 te verdubbelen.”

Het duo speelt in op tendenzen: “Tuinen worden kleiner, onderhoudsvriendelijker en ecologischer. Onze planten komen dus bij voorkeur van lokale kwekers om zo transportvervuiling te verkleinen. Later willen we ook met elektrische auto’s naar onze klanten rijden.”

Vanaf zaterdag tot en met zondag 16 november is er aan de Nijlensesteenweg 262 een totale uitverkoop.

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen – Editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER