© EPA

Henderson toch gestart ondanks twee gebroken ribben: 'Weinig hoop dat ik de finish haal'

Greg Henderson (Lotto-Soudal) is dan toch gestart in de vierde etappe van dinsdag van Seraing naar Cambrai. De Nieuw-Zeelander was een van de vele slachtoffers van de massale valpartij maandag en liep daarbij twee gebroken ribben op. Bovendien heeft hij op verschillende plekken hechtingen. 'Ik heb weinig vertrouwen dat ik de rit ga kunnen uitrijden, maar ik zal proberen een positie te vinden op de fiets die me comfort geeft. De rit uitrijden zou een succes zijn', vertelde hij aan onze man ter plekke.

jpdv

Tour de France op Sportwereld.be

Laurens Ten Dam, wiens rechterschouder uit de kom ging bij de valpartij, was dan weer bijzonder hoopvol om te starten in de vierde etappe. ‘Ik heb niet wekenlang getraind om al voor het inrijden van Frankrijk af te stappen. Zolang ik in de koers zit, zit ik in koers en kan ik verbeteren. Ik ga het proberen op de kasseien en weet dat het pijnlijk zal worden, maar ik heb daarna vier dagen om te herstellen en de Alpenritten zijn nog twee weken ver.’

De Tour telt intussen zes opgaves: Fabian Cancellara, Tom Dumoulin, William Bonnet, Simon Gerrans, Daryl Impey en Dmitri Kozontchuk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen