© facebook James Koufos

© AFP

© AFP

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zakenman zal pensioen van huilende Griek betalen ‘zo lang als nodig’

Een van de meest pakkende beelden van de voorbije dagen uit Griekenland was een foto van een man die huilend op de grond zat tegen de gevel van een gesloten Griekse bank. De foto ging de wereld rond en werd ook opgemerkt door een Australische zakenman, die prompt besloot om de huilende man te helpen.

lbo

De Griekse man blijkt namelijk Giorgos Chatzifotiadis te zijn; een 77-jarige oude schoolvriend van de overleden vader van de zakenman, James Koufos. Het was de moeder van James, die nog in Griekenland woont, die haar zoon wees op de band met de oude man op de foto.

James Koufos, die CEO en oprichter is van Gap Finance, werd er emotioneel van. ‘Ik heb zelf een redelijk comfortabel leven in Sydney. Als ik dan iemand zie die zijn hele leven hard gewerkt heeft en die dan niet eens een pensioen kan krijgen , dan vind ik dat niet correct’, zegt Koufos.

Daarop zette Koufos een oproep op Facebook om Giorgis Chatzifotiadis te vinden. De zakenman is namelijk van plan om, zolang het nodig is, het pensioen van Giorgos te betalen. ‘170 euro per week? Wij geven hem 250 euro!’, staat er te lezen op Facebook. Koufos zal hiervoor onder andere het geld gebruiken dat hij kreeg via de erfenis van zijn vader. ‘Mijn vader zou het zo gewild hebben.’

Koufos heeft intussen het adres van Giorgos Chatzifotiadis te pakken gekregen. Volgende week trekt Koufos naar Griekenland om Giorgos te ontmoeten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER