Antwerp Giants trekt scheve situatie recht met zege in Brussel

© Walter Saenen - WAS

De Antwerp Giants hebben de stand in hun halve finale van de play-offs tegen Brussel weer in evenwicht gebracht. Zaterdag wonnen ze op verplaatsing met 67-71. De eerste wedstrijd had de nummer twee van de reguliere competitie donderdag in eigen huis verrassend met 81-90 verloren. Het derde duel in de best of five wordt maandag in Antwerpen afgewerkt.

Antwerp leek in Brussel op een makkelijke overwinning af te stevenen. Na het eerste kwart was het 12-15, bij de rust 28-33 en na het derde kwart 46-56. Het slotkwart was voor Brussels (21-15), maar de tienpuntenkloof werd niet meer gedicht.

Ubel Brandon was met 25 punten en 9 rebounds de sterkhouder bij Brussels, daarbij geholpen door Chris Dowe (12 ptn, 7 rbds). Antwerp toonde zich echter collectief sterker, met vijf spelers die boven de tien punten uitkwamen. Dat waren Kevin Punter (16, 7 rbds), Gavin Ware (13, 8 rbds), Jason Clark (12), Mike Smith (10) en Demitrius Conger (10, 8 rbds).

Zondag kan de eerste finalist al bekend zijn. Titelverdediger Oostende neemt het dan voor eigen publiek op tegen Charleroi. De kustploeg won de eerste wedstrijd met 80-70 en de tweede met 74-78.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen