‘Boekenkakker’ geïdentificeerd na nieuwe daad in carnavalswinkel

De medewerkers van de bibliotheek van Halle hebben de beruchte ‘boekenkakker’ herkend, die zijn grote boodschap achterliet in boeken en cd’s van de plaatselijke bibliotheek. In een carnavalswinkel in Halle, waar zich een gelijkaardig scenario had afgespeeld, hadden de eigenaars immers wel beelden kunnen maken van de dader. En dat bleek een oude bekende te zijn in de bibliotheek, zo is er bevestigd aan de redactie van Nieuwsblad Online.

mrra, idp, pom

Het is ondertussen een maand geleden sinds dat de poetsvrouw in het mannentoilet in de bibliotheek van Halle een boek over vogels vond, waarop iemand zijn behoefte had gedaan. De twee weken daarna kreeg de bibliotheek opnieuw een bezoekje van ‘de boekenkakker’, telkens in de namiddag op woensdag. Het personeel zat met de handen in het haar, want er was geen camerabewaking en niemand had iets gezien. Er was geen mogelijkheid om de man op te sporen.

Tot nu. Vorige week herhaalde het onsmakelijke verhaal zich, maar deze keer in een carnavalswinkel in Halle. Daar konden de camera’s wel beelden maken van de minderjarige, die aan de medewerkers van de bibliotheek werden voorgelegd. Zij herkenden hem als een vaste klant die elke dag hun toonbank passeerde.

Toch is het parket nog voorzichtig. ‘We zijn nog niet zeker of de twee daders dezelfde zijn of dat we te maken hebben met een copycat’, zo zegt het parket van Halle-Vilvoorde tegen de redactie van Nieuwsblad Online. ‘Er zijn verschillende minderjarigen die voor de feiten in aanmerking komen. Voorlopig is er niemand aangehouden. Het onderzoek loopt nog.’