© Victoriano Moreno

Parket tilt zwaar aan incidenten in Borgerhout: Twee verdachten voorgeleid

Het parket van Antwerpen heeft een 20-jarige man uit Antwerpen en een 34-jarige uit Sint-Niklaas voorgeleid na het incident zondag in Borgerhout.

doro

Het parket bevestigt maandag dat het een “geweldsincident” tegen politiediensten onderzoekt van zondag rond 15.15 uur in de omgeving van de Jan De Laetstraat in Borgerhout. “Er zijn ernstige aanwijzingen dat een groep jongeren een vaststellende patrouille belaagde waarna de situatie verder escaleerde”, meldt het parket.

De twee agenten die gewond raakten, zijn respectievelijk vijf en drie dagen arbeidsongeschikt. Het parket leidde twee verdachten voor: een 20-jarige man uit Antwerpen en een 34-jarige uit Sint-Niklaas. “De 20-jarige man wordt verdacht van het toebrengen van slagen en verwondingen aan een politieagent (zonder arbeidsongeschiktheid), hij werd meteen door het parket gedagvaard via het snelrecht.”

Het mogelijke aandeel en de betrokkenheid van de 34-jarige verdachte wordt verder onderzocht. Hij mocht wel al beschikken in afwachting van het resultaat van dit onderzoek. “Het onderzoek ter identificatie van de overige verdachten loopt volop”, voegt het parket daaraan toe.

Het parket Antwerpen benadrukt ook dat het “zeer ernstig tilt aan de feiten die absoluut niet getolereerd kunnen worden”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER