© ram

© ram

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Fanfare Sinte-Catharina laat jonge muzikanten samen spelen

In zaal Pax verzamelden jonge koper- en houtblazers uit de regio. Ze kregen onder begeleiding van ervaren dirigenten de kans om samen een muziekstuk aan te leren.

Ronny van den Ackerveken

De play-in voor de jeugd werd voor de eerste keer georganiseerd door fanfare Sinte-Catharina uit Hoogstraten. 42 deelnemers schreven zich in. "Een play-in voor orkesten bestaat al, maar wij willen jongeren uit de Noorderkempen de kans te geven om eens met een groot orkest te musiceren", zegt Luc Rombouts van Sinte-Catharina. "Bovendien krijgen ze de gelegenheid om met muzikale soortgenoten uit andere dorpen kennis te maken. De deelnemers zijn vooral jongeren uit de verschillende muziekmaatschappijen van Hoogstraten en omgeving. Daarnaast hebben we jongeren uitgenodigd die les volgen in de Muziekacademie."

Omdat er niet een hele dag aan een stuk gerepeteerd kan worden, staan ook enkele ontspanningsmomenten op het programma. Tijdens de repetities zijn de deelnemers ingedeeld in twee groepen, een met kinderen van de lagere school en de andere groep met jongeren van het middelbaar. "Ik ben vier jaar geleden begonnen met bugel spelen", zegt Vic Van Deun (11) uit Hoogstraten. "We hebben geleerd dat een goede muzikant zijn voeten stil houdt in plaats van ze te laten bewegen op de maat. Ik vind het ook goed dat je nieuwe mensen leert kennen en ideeën kan uitwisselen."

’s Avonds gaven de jongeren samen een concert voor hun ouders. Daar was onder andere de K3-hit '10.000 luchtballonnen' ?te horen.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER