© Leo Brouwers

Nieuw boek voor Herman De Jonghe

De Westelse auteur Herman De Jonghe bracht vorige week een nieuw boek uit. ‘Hardnekkige mist’ is een thriller die de confrontatie tussen integratie, maatschappelijke waarden en politiek bederf op scherp zet.

Leo Brouwers

Herman De Jonghe studeerde fysica aan de KULeuven. Hij was leraar en schooldirecteur in de Vrije Sint-Lambertusscholen en is daardoor geen onbekende in Westerlo. Dat de man ook schrijversambities koesterde, is wellicht minder geweten. “Ik heb altijd geschreven”, vertelt hij. “Toen ik twaalf was, schreef ik mijn eigen verhalen in vijfvoud en gaf die vervolgens aan enkele klasgenoten. Tijdens mijn loopbaan als leerkracht heb ik veel artikels voor vaktijdschriften geschreven. In de zomervakantie waagde ik me ook wel eens aan een roman, maar vanaf september kreeg mijn job weer voorrang. Nu ik al ettelijke jaren op pensioen ben, heb ik de tijd om mijn ideeën van weleer degelijk uit werken.” Herman De Jonghe debuteerde in 2008 met de wielerroman ‘Koppenbergblues’, een verhaal over een stel bijzondere fietsers. Sindsdien publiceerde hij nog een roman, twee misdaadromans, verschillende éénakters en ander theaterwerk.

‘Hardnekkige Mist ‘ speelt zich af op een koude nacht in Antwerpen. Politiek medewerker Roel Verstraeten stapt uit de trein en wordt gegijzeld door twee Marokkaanse jongemannen, die hem dwingen geld te pinnen bij diverse geldautomaten in Borgerhout. Met z’n drieën dwalen ze door de snel opkomende dichte mist, die angstwekkend veel demonen uit het verleden lijkt wakker te schudden. Het gevolg is een spannende confrontatie die de verhoudingen tussen integratie, maatschappelijke waarden en politiek bederf op scherp zet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER