© jbr

Van Noten trakteert klant op diner met Rolls Royce

Na 33 jaar sluit Patrick Van Noten de deuren van zijn kledingzaak. Zo komt er ook een einde aan de maandelijkse wedstrijd waarmee zijn klanten een dinertje plus een ritje in een Rolls Royce konden winnen. In februari kunnen geluksvogels nog een laatste keer hun kans wagen.

Jan Brys

Klant is koning. 33 jaar lang nam Patrick Van Noten dit heel ernstig bij de uitbating van zijn herenkledingzaak aan de Bredabaan. Iedere maand organiseerde hij een wedstrijd waarbij de klanten het gewicht van een pak stof moesten schatten. De winnaar werd thuis met een Rolls-Royce opgehaald om met Van Noten en zijn vrouw, Yolanda Van Dromme, naar een restaurant te gaan, lekker te eten en daarna opnieuw thuis te worden afgezet.

“Voor ons is dat een manier om onze klanten te bedanken”, zegt Van Noten. “We stonden er vaak van versteld hoeveel deelnameformulieren er elke maand binnenkwamen. We lieten de klanten vaak zelf nakijken wie er had gewonnen, want alles moest correct verlopen.”

Hollywood-ervaring

De prijs is een uitstapje om niet te vergeten. “Ik haal de klanten op in onze Rolls van 1982. Ze worden terug naar huis gebracht in een andere Rolls. Met zorgvuldig uitgekozen muziek in de wagen brengen we de mensen ook in de juiste stemming. We zijn in totaal meer dan 500 keer gaan eten met de winnaars. Iedere keer gingen we mee. Telkens hoorden we andere verhalen, altijd even boeiend. Onze klanten komen echt uit alle lagen van de bevolking.”

Lees dinsdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER