"Het is een klein kreng en de theatergemeenschap haat hem"

De Amerikaanse acteur James Franco heeft Ben Brantley, de theaterrecensent van The New York Times, virtueel de huid vol gescholden nadat de man de première van Franco's theaterstuk "Of mice and men" op Broadway in New York niet lovend genoeg had beoordeeld. "Brantley is een klein kreng," schreef Franco bij een foto op Instagram. "De theatergemeenschap haat hem."
AP2013

Dat Franco een Instagramfanaat is, mag een understatement worden genoemd. In een post vanmorgen liet de Amerikaanse acteur zich echter van zijn kleinzieligste kant zien door de theaterrecensent van The New York Times virtueel de huid vol te schelden.

Franco nam het niet dat Brantley zich in de krant niet onverdeeld positief had uitgelaten over de première van het theaterstuk "Of mice and men" waarin Franco meespeelt. Hoewel Brantley de eigenlijke acteerprestatie van Franco zelf wel degelijk loofde, plaatste de acteur vanmorgen een foto op Instagram met een bijhorende tekst waarin hij de recensent van antwoord diende.

"Ben Brantley en The New York Times hebben zich belachelijk gemaakt", schreef Franco. "Brantley is een klein kreng en zou beter voor Gawker.com (een roddelsite, nvdr) werken in plaats van deze krant. De theatergemeenschap haat hem en terecht. Het is een idioot."

Even later haalde Franco de post alweer offline, maar het kwaad was geschied want verschillende Amerikaanse media hadden intussen een printscreen van de boodschap gemaakt. Franco plaatste dezelfde foto zonder de oorspronkelijke tekst later opnieuw online. Sindsdien is hij niet bereikbaar voor commentaar.

Meest gelezen