© gvb

Bewoners zien plots slang over straat kronkelen in Neerpelt

In de Neerpeltse Eikenlaan keken enkele buurtbewoners dinsdagavond rond half negen vreemd op toen ze plots een slang van iets langer dan een meter over de weg zagen kronkelen. Het vogel- en zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder kwam ter plekke. Hun oordeel: “Het gaat om een niet-giftige albino korenslang.”

gvb

“Bewoners die in de tuin aan het werken waren, zagen de slang plots kruipen”, vertelt Margo Laeremans van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. “De politie werd erbij gehaald waarna wij werden verwittigd om het dier te komen ophalen.”

Ter plaatse bleek al vlug dat er zich geen direct gevaar vormde. “Het ging om een albino korenslang van iets langer dan een meter. Die kan wel bijten, maar is niet giftig.” De korenslang is afkomstig uit het zuidoosten van de Verenigde Staten, maar wordt door reptielenliefhebbers vaak aangeduid als een ‘beginnerslang’. “Het is een slang die vaak in huis wordt gehaald omdat ze zo tam en gemakkelijk ‘hanteerbaar’ is. Ze worden heel veel verkocht aan mensen die beginnen met het houden van slangen. Je hebt er geen vergunning voor nodig.”

De kans bestaat dat de slang ontsnapt is. “Of gedumpt, dat gebeurt ook vaak.” De eigenaar heeft 45 dagen tijd om zijn dier te komen halen. “Nadien zoeken we er zelf een goede thuis voor”, besluit Laeremans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer