© AP

Team Sky haalt zwaar uit op de transfermarkt

Team Sky gooit na een mager 2014 het roer om. De Britse topwielerformatie kondigde vandaag maar liefst vijf nieuwe versterkingen voor volgend seizoen aan. De meest opvallende naam is Leopold König, de verrassende zevende van de Ronde van Frankrijk.

dmm

Team Sky presteerde afgelopen seizoen flink onder de verwachtingen. Zowel in de klassiekers (met uitzondering van Ian Stannard) als in de grote wielerrondes (Giro, Tour en Vuelta) kon de Britse wielerploeg geen prijzen rapen. Daarom wordt het team in 2015 gevoelig versterkt. Team Sky kondigde vandaag maar liefst vijf toptransfers aan. Naast Wout Poels - al eerder bekend - vervoegen ook Andrew Fenn, Leopold König, Lars Petter Nordhaug en Nicolas Roche de zwarte brigade van Chris Froome.

De grootste naam is Leopold König. De 26-jarige Tsjech gooide afgelopen jaar hoge ogen in de Ronde van Frankrijk. Hij eindigde er als zevende in het eindklassement en won in het verleden ook al ritten in de Vuelta. König is één van de beste klimmes van het peloton. Hij kan bovendien een aardig stukje tijdrijden. De Tsjech komt over van NetApp–Endura en is naast Froome en Porte een extra troefkaart in de grote ronden.

König zal in de bergen kunnen rekenen op het gezelschap van Nicoals Roche. Met de 30-jarige Ier haalt Team Sky een belangrijke pion weg bij grote concurrent Tinkoff-Saxo, het team van Alberto Contador. De zoon van voormalig wereldkampioen Stephen Roche eindigde in 2013 nog vijfde in de Ronde van Spanje. Dit seizoen won hij de Route du Sud.

Lars Petter Nordhaug keert na twee jaar terug bij Team Sky. De sterke Noorse beer reed in het verleden al drie jaar voor de Britten om vervolgens te kiezen voor Belkin Pro Cycling.De 30-jarige Nordhaug won in het verleden de GP van Montréal en de Trofeo Deia. Hij is vooral een man van de klassiekers.

Met Andrew Fenn en Wout Poels haalt Team Sky twee renners weg bij Omega Pharma-Quickstep. De transfer van Wout Poels was al een tijdje bekend. De 26-jarige Nederlander reed één seizoen in dienst van het team van Patrick Lefevere. Daarin won hij een etappe in de Ronde van het Baskenland en maakte hij indruk in de Giro. Hij besloot zijn eenjarig contract niet te verlengen.

Andrew Fenn moet de klassieke ploeg van Team Sky versterken. De 24-jarige Brit beschikt over een stel snelle benen. Hij won dit jaar de Memorial Briek Schotte en Gullegem Koerse.

Bekijk alle wielertransfers in ons transferoverzicht!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen