© afp

Thailand wil toeristen identificatiearmbandjes geven

Thailand wil toeristen identificatiearmbandjes geven. Het voorstel komt er na vragen over de veiligheid van buitenlandse bezoekers na de recente en nog onopgeloste moord op twee jonge Britten.

jns

Het is de bedoeling dat de distributie van de armbandjes gebeurt door de hotels. Die zouden reeds gewonnen zijn voor het initiatief. ‘Wat er ook met toeristen gebeurt, de autoriteiten zullen steeds hun naam, nationaliteit en hotel kennen’, zegt directeur-generaal Arnuparp Gaesornsuwan van het departement Toerisme. Hij voegt eraan toe dat de bandjes niet meer persoonlijke informatie zullen vermelden dan nodig is.

Generaal Apichai Ti-armataya van de toeristische politie verduidelijkte dat het niet om een verplichte maatregel gaat. ‘Wanneer toeristen dronken zijn en op het strand in slaap vallen, kunnen wij hen naar het hotel terugbrengen’, klinkt het.

Hij voegde eraan toe dat het systeem ‘weldra’ zal toegepast worden op meerdere eilanden waaronder Koh Tao, waar midden september de lijken van twee Britse toeristen werden gevonden. Thailand trok vorig jaar een record aantal van 26,5 miljoen toeristen aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER