Europese beurzen vieren nog even Pasen

De aandelenbeurzen in Brussel en andere grote Europese steden zijn op Tweede Paasdag gesloten. In New York wordt de handel maandag wel hervat. De Europese beurzen bleven op Goede Vrijdag ook al gesloten.

edm

Donderdag sloten de Europese indices de korte handelsweek positief af. De graadmeters vonden de weg omhoog nadat enkele toonaangevende Amerikaanse bedrijven, zoals industriegigant General Electric, met meevallende cijfers waren gekomen. Europese bedrijven die hun boeken over het eerste kwartaal van 2014 openden, werden juist minder goed ontvangen.

Ook deze week staan er veel kwartaalcijfers van grote Europese en Amerikaanse bedrijven op de agenda. In New York staan deze week onder meer Apple, Facebook, Microsoft, Procter & Gamble, General Motors, Boeing en McDonald’s op de rol. Maandag komen de cijfers van de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Halliburton, de producent van verzorgingsproducten Kimberly-Clark en de aanbieder van internettelevisie Netflix naar buiten.

De euro was maandagochtend met 1,3825 dollar ongeveer evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie bleef ook nagenoeg stabiel, op 104,19 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,3 procent tot 109,18 dollar per vat.