Michel Sardou kondigt einde muzikale loopbaan aan

© AFP

De Franse zanger Michel Sardou neemt nog één album op en toert met “La Dernière Danse” nog één keer door Frankrijk, Zwitserland en België. Dan bergt hij de microfoon op en zal zich aan het theater wijden. Dat heeft de 70-jarige Sardou vrijdag in de Franse krant Le Parisien aangekondigd

blg, tg

“Ik stop met zingen. Definitief. Ik doe nog een laatste concertreeks en in oktober komt mijn laatste album uit”, zegt hij in de krant. De opnames van het 26ste studioalbum beginnen nog deze week.

“Daarna komt het theater. En ik zal dat met plezier doen. Mijn stem is met de leeftijd lager geworden. Ik heb aan scherpte verloren en wil mezelf beschermen en vooral geen album of concert teveel doen... Er komt een tijd waarop alles is gezegd. Ik ben er 70 en heb dus wel het recht om mezelf plezier te doen”, vervolgt Sardou.

De zanger verkocht meer dan 100 miljoen albums en is zowel populair als omstreden. De laatste concerten zijn gepland tot maart 2018. Verspreid over vijftig jaar bracht hij 25 studio- en 18 liveplaten uit met bijna 350 chansons. Sardou telt tientallen hits, onder meer “En chantant”, “Une fille aux yeux clairs”, “Les Bals populaires”, “La Maladie d’amour” of “Être une femme”.

Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn “Les lacs du Connemara” dat vroeger steevast op elke trouwfeest werd gedraaid en waarbij iedereen met zijn servet in de lucht zwaaide en draaide. Ambiance verzekerd!

Rasartiest Sardou ontweek de controverse en de polemiek niet. In 1967 bracht hij met “les Ricains”, hulde aan de VS op een moment dat Frankrijk uit de NAVO trad en de oorlog in Vietnam de anti-Amerikaanse gevoelens voedde. In 1976 recidiveerde hij met “Je suis pour”, aanzien als een pleidooi voor de doodstraf. Meteen werd Sardou de gebeten hond van extreem links.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen