Gekanteld rijtuig van Leuvense sporen getild

© BELGA

Het gekantelde rijtuig van de zaterdag in Leuven ontspoorde trein is in de nacht van zondag op maandag getakeld. De twee andere rijtuigen die nog op de sporen stonden, zijn maandagochtend opgetild en gekoppeld aan een hersporingstrein, die rond 8 uur ermee op weg was naar Mechelen. De bergingsoperatie van de rijtuigen is daarmee zo goed als voltooid, en is veel sneller verlopen dan verwacht, zo meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.

Wel moeten er nog aanzienlijke herstellingswerken gebeuren op de plaats van het ongeval, die mogelijk nog tot het eind van deze week zullen aanslepen. "Rond middernacht werd het gekantelde rijtuig opgetild met een hijskraan, en op een speciale vrachtwagen gelegd. Die zal daar vanavond via speciaal vervoer vertrekken richting Muizen, maar eerst moeten nog een aantal verlichtingspalen die in de weg staan en de omheining van een brug weggehaald worden", zegt Petit.

LEES OOK. Dit zijn de drie mogelijke oorzaken van het treinongeval in Leuven

Intussen is tussen Leuven en Aarschot weer op twee sporen treinverkeer mogelijk. Op de lijn Leuven-Mechelen is er beperkt treinverkeer, omdat hetzelfde daar nog niet mogelijk is.

Op de lijn Leuven-Brussel wordt vanaf maandag weer de basisdienst gehanteerd, maar zijn een aantal piekuurtreinen afgeschaft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen