CEO Technopolis blijft voorlopig in functie

De gedelegeerd bestuurder van Technopolis, Erik Jacquemyn, blijft zeker een jaar extra in functie. Binnen zes maanden volgt er een evaluatie, zo is te horen bij minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA). Jacquemyn kwam eind vorig jaar in opspraak.

Een externe audit bij Technopolis bevestigde deze maand dat het doe-centrum met allerlei troebelen kampt, onder meer met de bedrijfs- en managementcultuur en financiële transparantie. Philippe Muyters schortte de werkingssubsidie voor 2015 op. Eind vorig jaar klaagden de personeelsleden al in een open brief over het beleid van CEO Jacquemyn. Die zou personeelsleden hebben ingezet voor privéopdrachten en verschillende medewerkers met een burn-out naar de uitgang hebben gedreven.

De Raad van Bestuur kreeg de opdracht een actieplan op te stellen. Dat belandde vorige week op het bureau van Muyters en is intussen, met een aantal kanttekeningen, weer terug in Mechelen. Daar moet het weldra worden goedgekeurd door een nieuwe Raad van Bestuur. De Vlaamse regering schroefde het aantal leden van de Raad terug tot acht. Die moeten, in lijn met de regels voor deugdelijk bestuur, nog vier onafhankelijke bestuurders aanduiden, uit het wetenschaps- en onderwijsveld.

"Geen bewijzen van zware fouten"

Voorzitter van de Raad van Bestuur blijft voormalig Vlaams minister-president Luc Van den Brande (CD&V). De Mechelse schepen Greet Geypen (Open VLD) is ondervoorzitter.

De CEO werd benoemd voor een jaar. Volgens het kabinet-Muyters werden er geen bewijzen gevonden voor zware fouten die zouden kunnen leiden tot zijn ontslag. Binnen zes maanden zal worden geëvalueerd of het actieplan wordt opgevolgd en de situatie bij Technopolis al dan niet is genormaliseerd.

Meest gelezen