© REUTERS

Gareth Bale: ‘Ik had niets te bewijzen’

Gareth Bale vond dat hij niets had te bewijzen, na de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen Israël. ‘Ik weet wat ik kan doen en moet me niet meer bewijzen’, aldus Bale, die tweemaal scoorde en de assist gaf voor de 0-1. Na de verloren Clasico tegen Barcelona werd de auto van de Welshman aangevallen door woeste Real-fans.

jtp

Ook zijn landgenoten en bondscoach strooiden in de aanloop naar Israël - Wales met complimenten en steunbetuigingen, maar Bale was duidelijk na de gewonnen interland: ‘Ik moet de criticasters niet beantwoorden’, aldus Bale. ‘Ik en mijn entourage weten wat ik kan doen, ik moet mezelf dus niet meer bewijzen.In het voetbal zijn er ups en downs, maar je moet zoiets altijd met een korreltje zout nemen. Je kan enkel antwoorden op het veld. Ik hou ervan om te spelen voor Wales, dat is een grote eer. Wat er ook gezegd wordt, ik luister naar niemand, focus me op het voetbal en speel graag met de jongens.’

Na zijn twee doelpunten kwam Bale in een select Welsh clubje met spelers die meer dan 16 doelpunten scoorden voor hun land. ‘Het altijd goed om te scoren voor Wales en alles dat daarbij komt kijken, maar het belangrijkste was de overwinning. We hebben hier een goede prestatie neergezet, dus iedere speler verdient lof’, was Bale nuchter. Wales leidt in groep B, voor België en Israël. Het kan zich voor het eerst sinds 1958 kwalificeren voor een groot toernooi.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer