Intiem herdenkingsmoment voor Lommelse slachtoffers busramp Sierre

Drie jaar na de tragische busramp in het Zwitserse Sierre, waarbij 15 leerlingen en 2 begeleiders van basisschool 't Stekske in Lommel om het leven kwamen, is bij het herdenkingsmonument aan de achterzijde van de school vanavond een intieme plechtigheid gehouden. Er werden enkele teksten voorgelezen, ballonnen opgelaten en bloemen neergelegd.
Jonas Roosens

Vorige vrijdag was het precies drie jaar geleden dat bij het zware busongeval in Sierre 28 mensen het leven lieten. Daarvan ook 15 leerlingen en 2 begeleiders van de Lommelse basisschool 't Stekske. Aan het monument dat voor hen in Lommel werd opgericht, vond vanavond een korte en intieme herdenkingsplechtigheid plaats.

"Ramp mag nooit worden vergeten"

Burgemeester Peter Vanvelthoven sprak de naar schatting 180 familieleden en vrienden van de slachtoffers toe. Hij benadrukte dat deze ramp nooit vergeten mag worden. Drie leerkrachten van de basisschool lazen een tekst voor met dezelfde boodschap en met woorden van troost voor de nabestaanden. Intussen werden er rozen aan het monument neergelegd. Jongeren speelde live muziek en voerden ook een dans op. Tot slot werden er door de ouders witte ballonnen opgelaten waar hartjes aan bevestigd waren.

Meest gelezen