Stad Brussel geeft toelating voor sit-in Movement X

Brussels schepen Philippe Close (PS) heeft goedkeuring gegeven aan de sit-in die Movement X maandag wil houden aan het hoofdkwartier van de N-VA, na een gunstig advies van de Brusselse politie. Als er iets gebeurt, is het in de eerste plaats Movement X zelf die instaat voor de ordehandhaving. Dat meldt Joke Ral, de woordvoerster van de schepen.
Jonas Roosens

Vanmiddag heeft de Brusselse politie samengezeten met Dyab Abou Jahjah, de voorzitter van Movement X. Na een gunstig advies geeft schepen Close, die in afwezigheid van Yvan Mayeur optreedt als plaatsvervangend burgemeester, de toelating voor de sit-in. Die vindt maandag om 14 uur plaats ter hoogte van het N-VA-hoofdkwartier aan de Koningsstraat 47.

"Er zijn geen speciale veiligheidsmaatregelen voorzien. Abou Jahjah sprak van een rustige, ludieke actie, waar ook gezinnen met kinderen op welkom zijn. Als het toch tot incidenten komt, is het in eerste instantie aan Movement X zelf om maatregelen te nemen. Als dat niet voldoende is, staan de ordediensten steeds paraat", aldus Joke Ral.

Meest gelezen