© EPA

Bourgeois en Rutte bezoeken hoofdzetel Coca-Cola

Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Nederlands minister-president Mark Rutte hebben dinsdag in Atlanta een bezoek gebracht aan het hoofdkwartier van Coca-Cola in Atlanta. Dat is niet alleen de grootste frisdrankproducent ter wereld, maar omdat het levert in alle uithoeken van de wereld ook een bedrijf met een ongezien logistiek netwerk.

wver

Dagelijks gaan er wereldwijd 1,8 miljard drankjes van Coca-Cola (o.a. Coca-Cola, Sprite, Fanta, Aquarius) over de toonbank. Het bijna 130 jaar oude bedrijf is ook al sinds 1927 actief in België en in 2013 verkocht het in ons land en Luxemburg samen meer dan 915 miljoen liter. Omdat het bedrijf levert tot in de kleinste uithoeken ter wereld beschikt het over een sterk uitgebouwd distributie- en logistiek netwerk.

En laat slimme logistiek nu net één van de prioriteiten zijn van het gezamenlijke Vlaams-Nederlandse bezoek aan Atlanta. Vlaanderen en Nederland gaan ook altijd prat op de troeven die de Lage Landen bezitten op dat vlak, denk alleen maar aan de havens van Rotterdam en Antwerpen. Die boodschap zetten Bourgeois en Rutte ook in de verf op een seminarie rond logistiek in de Kamer van Koophandel in Atlanta. ‘We zijn niet alleen de grootste, maar ook de beste toegangspoort tot Europa’, zei Rutte. ‘We zijn hier in de Verenigde Staten, dus we mogen best wat trots tonen en onze Europese bescheidenheid achterwege laten’, voegde hij eraan toe.

Later op de dag wonen Bourgeois en Rutte nog een ceremonie bij ter nagedachtenis van oorlogsslachtoffers uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Daarbij zal de Last Post gespeeld worden en zal het beroemde gedicht van John McCrae In Flanders Fields voorgelezen worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER