© tdk

Derde inzittende (21) overleden na zware crash op terugweg van fuif

De 21-jarige Jonatan Van Hecke (21) uit Hoeilaart is overleden na de zware crash van vorige week in Sint-Katelijne-Waver waarbij nog twee andere studenten omkwamen.

doro

Dinsdagochtend waren vijf studenten onderweg van een fuif in het centrum in Mechelen naar hun kot in Sint-Katelijne-Waver. Op de Liersesteenweg begon de auto te slingeren, reed tegen een verkeerslicht en ramde drie geparkeerde wagens.

Twee inzittenden, Mike Van Rijthoven (18) en Joren Brughmans (18) uit Wuustwezel, waren op slag dood. De twee anderen, Anton Bodart (19) en Jonatan Van Hecke (21) uit Hoeilaart, werden zwaargewond afgevoerd. Zij verkeerden in levensgevaar. Bestuurder Michaël H. overleefde de klap, maar werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De jongeman bleek licht ­geïntoxiceerd.

Jonatan Van Hecke (21) overleed het afgelopen weekend aan zijn verwondingen in het UZA in Edegem, meldt Het Laatste Nieuws en wordt door het parket van Mechelen bevestigd. De negentienjarige passagier uit Leuven verkeert nog steeds in levensgevaar.

“Rest in peace BMX-broeder. Fiets maar door daarboven in de skateparken. We zullen u niet vergeten”, stond er zondag onder meer te lezen op de Facebookpagina van de student.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer