© rr

CD: 5 Seconds of Summer (**)

Ouders van minderjarige dochters, onthoud deze naam. 5 Seconds of Summer is een Australische boysband die erg snel de code van puberbankkaarten kraakt. Met She Looks So Perfect, Good Girls en Don't Stop wrikte het viertal wat hoekjes open in onze Ultratoplijsten, al moet u zich daar nog niet meteen een One Direction-achtige doorbraak bij voorstellen. Maar die kan er best komen, nu het titelloze debuutalbum er is en een concertpromotor besliste de jonkies in mei 2015 meteen in het Heizelse Paleis 12 onder te brengen.

SV

Zoals bij andere boysbands valt ook van 5 seconds of Summer weinig te vrezen. Ze brengen powerpop, vakkundig gespeelde liedjes die meisjes ("in American Apparel underwear", want ze zijn ook modebewust) de hoofden op hol brengen maar ook de ouders niet afschrikken.

Best wel opvallend, dat zoveel boysbands klinken alsof ze ook twintig jaar geleden al hadden kunnen bestaan. En hoe Luke, Calum, Michael en Ashton zich graag ruig profileren door die ene ballad tot het einde op te sparen.

(ons oordeel: **)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER