© Jeffrey Gaens

Kanaries dollen met leider OHL

Op speeldag 5 in de tweede klasse heeft STVV dinsdag in eigen huis OH Leuven geklopt. Het werd 3-2. Het is het eerste puntenverlies voor OHL. Sint-Truiden, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, klimt naar een voorlopig gedeelde vierde plaats op vijf punten van het leidersduo OHL en Aalst.

Gunter SCHOOFS

De Kanaries namen een zwakke competitiestart dus kon de thuisploeg maar beter resultaat boeken om na vijf speeldagen al niet tegen een gapende kloof van elf punten aan te kijken. De STVV-pionnen wisten wat hen te doen stond, Schoofs lanceerde meteen de eerste prik, Dequévy raakte niet tot een uithaal.

Leuven reageerde dan weer via Croizet, de middenvelder knalde over. Dequévy kreeg weinig steun bij STVV en na een verkennend openingskwartier stak OHL de neus vaker aan het venster. Cerigioni mocht randje buitenspel de zestien induiken, maar de ex-Lommelaanvaller legde slecht af voor de alleenstaande Kostovski.

Hendrickx pikte in de 23ste minuut het leer op aan de rechterkant, zijn voorzet kwam perfect in de loop van Iandoli, die binnenkopte: 1-0! STVV tankte vertrouwen, het tegendeel was waar voor Logan Bailly. Die grabbelde kinderlijk naast een strak getrapte vrije schop van Edmilson Jr.: 2-0 na een half uur. Vlak voor de koffie zette diezelfde Edmilson een ware Neymaraanval op, een onvermoeibare Rherras haalde verschroeiend uit, Bailly werd bijgestaan door de paal.

Leko greep tijdens de kampwissel in met een dubbele wissel, maar wéér werd er zwak verdedigd door Leuven, Erichot liep een strakke vrije trap van Schoofs simpel binnen: 3-0. Heel even kwam er nog hoop voor OHL toen Brouckaert een gelijkaardige fase afstrafte, maar Van Hoevelen verdween dan weer met rood in de catacomben. Schoofs leek op het uur op weg naar een vierde treffer, zijn steekballetje strandde tegen de staander.

Ook Edmilson en Lazaar kwamen dicht bij een vierde goal. Bostock bracht nog spanning door de 3-2 uit het niets binnen te zwieren. STVV hield stand. Zeker toen ook Trenson het veld werd uit gestuurd. niet alleen de drie punten, vooral het geleverde spel deed de hoop op betere tijden weer oplaaien in Sint-Truiden.

Aangeboden door onze partners