© HBVL

© HBVL

thumbnail: null
thumbnail: null

Dief steelt computers in nieuw hotel

In het Mezzo Hotel & Business Club op de Paalsesteenweg in Beringen, dat pas in januari opengaat, is woensdagavond om 23 uur ingebroken. Een dief drong langs de achterkant het toekomstige zakenhotel met conferentieruimtes binnen en stal drie computers. Hij wist vermoedelijk niet dat er meerdere camera’s hingen. Hij kwam goed herkenbaar in beeld. De recherche vond ook vingerafdrukken.

ZJ

In het Mezzo Hotel op de hoek van de Paalsesteenweg en de Buitingstraat wordt met man en macht gewerkt. In januari moet het gebouw van drie verdiepingen met 51 hotelkamers de deuren openen. De ontbijtkeuken wordt momenteel afgewerkt.

De camera’s die onlangs geïnstalleerd werden, hebben woensdagavond al hun nut bewezen. “Zelfs de politie was erg enthousiast over de beelden”, zegt iemand van het hotel. “Daarop is duidelijk te zien dat om 23 uur een man op een muurtje van een meter hoog kruipt en tot aan de achterdeur stapt. Om 23.02 uur zie je hem de achterdeur forceren en dan doodgemoedereerd het gloednieuwe gebouw binnenwandelen. De bewegingsdetectoren werken prima, want de lichten begonnen dadelijk te branden.

Toch ging de dief rustig op zoek naar waardevolle dingen. Met de handen in de zakken stapte hij naar de voorlopige balie. Omdat hij niets vond, stapte hij de volgende ruimte in. Even later wandelde hij rustig naar de achterdeur met een laptop onder de arm. Daarna kwam hij terug en in dezelfde ruimte vond hij nog een grote computer en een laptop. Hij nam beide toestellen onder zijn armen en verdween met zijn voertuig dat hij aan de achterzijde van het hotel parkeerde.”

Vingerafdrukken

De politie en de recherche kwamen gisteren ter plaatse. Op de camerabeelden is goed te zien dat de man een jeansbroek droeg, een blauwe trui met donkere, verticale strepen, waarvan twee brede zwarte ter hoogte van de schouders. Hij droeg een zwarte bril met een montuur dat open was aan de onderzijde. De man is kalend. Hij was ongemaskerd en droeg geen handschoenen. Op de camerabeelden was te zien dat hij een blauwe kar aanraakte. Daar werden vingerafdrukken gevonden. De agenten herkenden de man niet, maar vermoedelijk is hij toch afkomstig uit de regio.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer