© Frank Claes

thumbnail: null

Celtic Houthalen wint overtuigend tegen SI Zolder

De eerste ploeg heeft zijn eerste opdracht volbracht met 9 op 9 tegen zowel Meeuwen, Eisden-Dorp als SI Zolder. Het brengt ons totaal momenteel op 5 overwinningen uit evenveel wedstrijden. Met een blitz-start scoorde Celtic 3x in 4 minuten via Meris (2x) en Ilias. Ook Di Marco prikte nog voor het einde van het eerste kwart de 4-0. Nadien verliep het niet meer zo vlot en kwam SI beter in de partij. Doch echt véél kansen kreeg SI niet. De lucky owngoal van Ramdani op het einde van de eerste helft was dan ook zuur voor coach Papanicolaou, die het scenario van tegen Eisden-Dorp nog eens oprakelde. Doch na de pauze zagen we opnieuw een gretig Houthalen en nog voor het half uur scoorde Sven en Meris tot een zege-zekere 6-1. De own-goal van Sven zal niet velen hebben doen grinniken, want even later toonde Omar dat hij aan de beterhand is, met een gemeten voorzet naar Meris, die opnieuw scoort. Twee minuten voor affluiten scoren de bezoekers nog via Putzeys, maar als die tegen een rode kaart aanloopt in de laatste minuut, is het "El Capitano" Coppola die de 8-3 eindcijfers vastlegt. De beloften begonnen eveneens aardig aan de partij, want na 4 minuten kan Stijn openen, 1-0. De wedstrijd zat goed voor de thuisploeg tegen de autoritaire leider, tot hun doelman uitviel. Waarschijnlijk heeft hij de organisatie van de thuisploeg mee douchen genomen, want nadien kregen de onzen er geen bal meer van gemaalt. SI kwam nog voor de pauze erop en erover, zodat we met een 1-2 gingen rustand. De herneming begon al weining belovend, met al de 1-3 in de eerste minuut. De kopjes gingen hangen, ook die van T2 Liberato. Uit frustratie ging Antunes onnodig aan de noodrem hangen en mocht zich met en rode kaart sneller gan douchen. Het bracht allemaal geen soelaas meer, want SI scoorde aan de lopende band tot een 1-6 eindstand.

Frank Claes

Met S.I. Heusden-Zolder maakten we ons op voor de derde topper op rij thuis in het nog prille seizoen.

Na 2 minuten al kan ingespeeld worden op Papanicolaou die gemeten voorzet op Durakovic aan de tweede paal en het staat al meteen 1-0. Een minuutje later een nieuwe fase van Celtic en de lange bal op Ramdani wordt overhoeks binnengeschoven door Ramdani, 2-0. Nog een minuutje later kan ex-Celtic-icoon zich nog eens omdraaien als een volgende looplijn goed wordt uitgevoerd en Di Marco een gekraakt schot ziet afgerond worden door Durakovic, 3-0. Als nog eens 2 minuten later een ingestudeerde hoekschop staalhard wordt binnen geknald door Di Marco, lijkt het een afslachting te gaan worden voor Heusden. Nadien valt het strakke tempo wat weg, mede door een alertere tegenstrever. Maar de foutenlast stapelt zich op voor de bezoekers en na 17 minuten krijgt Coppola de kans van op de 10m stip om de forfaitscore op het boord te plaatsen, doch Sacchini blijft de baas in dit duel. In de allerlaatste minuut van de eerste periode belandt een schot in eigen doel als die afwijkt op de terugwerkende Sleypen, 4-1.

Een kwade coach Papanicolaou hield zijn jongens super alert en dat zag je meteen. Want Celtic begon gretig aan de tweede helft met het scenario van tegen Eisden-Dorp in het achterhoofd. Aanvankelijk wilde het echter niet lukken tot na vier minuten dit resulteerde in een slim doelpunt van Sleypen, 5-1. Drie minuten later breekt Durakovic zich tussen 2 opzittende SI-spelers uit en speelt in op Achadoud. Deze blijft net lang genoeg wacht om Durakovic een inlegger aan de tweede paal te bezorgen, 6-1. Iets over halfweg de herneming probeert Putzeys naar de tweede paal te spelen, maar de bal wijkt af op Sleypen in eigen doel, 6-2. Celtic zet dan hoge druk en met nog 5 minuten op de klok recupereert Sleypen de bal, die speelt in op Di Marco, die in één tijd de bal aan de korte hoek prikt, 7-2. Twee minuten later maakt Putzeys zich sterker ten opzichte van Sleypen en schiet staalhard overhoeks binnen, 7-3. In de laatste minuut echter loopt Putzeys op een tweede gele kaart en mag zich vroegtijdig gaan douchen. Celtic tikt de minuut uit, tot Coppola op 20 seconden voor affluiten de 8-3 eindstand vast legt.

Met een 15 op 15 prijken we nu met 5 punten voorsprong op RSC Koersel aan de leiding in het klassement. Volgende week maken we de trip naar het nummer 4 in de rangschikking Pibo Tongeren. En we herinneren ons nog onze laatste verplaatsing naar Tongeren vorig seizoen, toen we werden uitgeschakeld in de Beker van België. Bovendien versloeg Tongeren gisteren avond Eisden-Dorp in eigen huis. Ik moet dus niet vertellen dat het er daar spannend aan toe zal gaan.