Flatterende feestjurken voor dames met een maatje meer

© Shutterstock

Een buikje? Of brede heupen? Geen nood: er zijn feestelijke creaties genoeg die je troeven uitspelen en zones waarover je onzeker bent stijlvol verbergen. De Britse Rebecca Vann Reicher ontwerpt voor Evans, een keten voor vrouwen met een maatje meer, en deelt op modesite Refinery 29 tips voor een perfecte feestoutfit.

vwh

Zandloper

Wat: je hebt brede heupen en een volle boezem, je taille is smaller.

Jurken met een retrotoets staan je beeldig omdat ze de natuurlijke lijn van je lichaam respecteren. Ga voor een exemplaar met wijde rok en strakke bovenkant. Dit zal je taille optisch versmallen. Een peplum is ook een goede keuze omdat deze jurk of top het accent op je smalle taille zal leggen, net als een creatie met print en effen zones die je zandloperfiguur beklemtonen.

Morgan - 49,95 euro, Anna Field - 29,95 euro, Forever 21 - 16,50 euro

Weelderige boezem

Wat: je boezemomtrek is groter dan de omtrek van je andere rondingen.

Een top of jurk met V-hals doet je neklijn langer lijken - je kiest uiteraard zelf hoe diep je jouw cleavage wil. Een probleem dat dames met een weelderige boezem vaak ervaren is dat een kledingstuk wel goed zit ter hoogte van de borsten, maar lager als een vodje hangt. De oplossing hiervoor is een jurk met een knoop in de taille, zo valt de jurk mooi langs het lichaam. Voor de durvers: jurken met een rolkraag trekken de aandacht naar je boezem.

MS mode - 19,99, New Look - 24,99 euro, French Connection - 59,95 euro

AppelvormWat: je buikomtrek is het grootst. Je hebt smallere schouders en benen.

Een tuniek valt over je buikje en tekent niet af, maar ook korte A-lijn of rechte jurken flatteren je figuur. Hierdoor komen je benen mooi uit. Ook jij kan een skinny dragen, maar combineer deze broek dan wel met een oversized tuniek voor een hip resultaat.

H&M - 29,99 euro, H&M - 29,99 euro, MS mode - 29,99 euro

Peervorm

Wat: je hebt smalle schouders, geen weelderige boezem en de heupomtrek is het breedst.Jeansbroeken met een smalle taille en meer stretch ter hoogte van je billen zijn een goede keuze. Combineer eventueel met een T-shirt of blouse met print. Zo lijkt je bovenlichaam voller en oogt je lichaam meer in proportie. Ook leuk: een aansluitende top, gecombineerd met een A-lijnrok.

Forever 21 - 16,50 euro, Mango - 25,47 euro, Asos - 64,29 euro

Rechthoek

Wat? Je lichaam heeft een rechte vorm - borsten, taille en heupen liggen allemaal op dezelfde lijn.

Een zogenaamde shift dress hangt losjes over je lichaam. Prints en accenten aan de kraag leiden de aandacht af van je rechte vorm. Creaties uit twee verschillende kleuren - lees: colorblocking - helpen ook om je lichaam vorm te geven.

H&M - 29,99 euro, Mango 50,96 euro

Wortel

Wat? Je hebt een breed bovenlichaam en smalle benen.

Jij staat goed met een plooirokje: dit zorgt ervoor dat je slanke benen meer uitkomen en brengt je lichaam in balans. Creaties met pailletten en zwarte mouwen zijn ook een goed idee: de pailletten beklemtonen je bovenlichaam maar door de effen mouwen lijken je schouders minder breed. Durf je te experimenteren? Zet je schouders dan net wel in de kijker en kies voor een stuk met pailtetten aan de bovenkant van de mouwen voor een dramatische look. Hou de rest van je outfit sober.

Bloomingdales - 143,33 euro, Asos - 18,56 euro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer