© Photo News

Leicester-spits volgt Eden Hazard op, vanavond ook kampioen?

De Football Writers Association (FWA), de Engelse schrijvende pers, heeft Leicester City-spits Jamie Vardy maandag tot beste speler van 2016 van de Premier League verkozen. De 29-jarige aanvaller kreeg 36 procent van de stemmen en haalde het voor zijn ploegmaats Riyad Mahrez en N’Golo Kante. Zijn trofee wordt hem op 12 mei plechtig overhandigd op een galadiner in Londen, op de erelijst volgt hij Rode Duivel Eden Hazard op.

Vardy deed het dit seizoen uitstekend in de Premier League. Hij scoorde maar liefst 24 doelpunten voor The Foxes en had dan ook een groot aandeel in het schitterend seizoen van Leicester, dat bijzonder dicht bij een erg verrassende landstitel staat.

Vardy en ploegmaats hebben in de stand met nog twee speeldagen te gaan acht voorsprong op eerste achtervolger Tottenham (dat een wedstrijd minder speelde) en zijn mogelijk maandagavond al kampioen. Als de Spurs niet winnen bij Chelsea, is de landskroon een feit.

Naast Vardy kregen nog zeven spelers nominaties van de FWA-leden (Mahrez en Kante, Danny Drinkwater, doelman Kasper Schmeichel en verdedigers Wes Morgan en Danny Simpson). Ook Rode Duivel Kevin De Bruyne (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Dimitri Payet (West Ham), Sergio Agüero (Manchester City) en Dele Alli (Tottenham) kregen punten van de jury.

Vardy is een laatbloeier en speelde tot 2012 nog in de Engelse lagere reeksen (bij Halifax Town en Fleetwood Town). Dit seizoen vond hij met zijn ogen toe de weg naar de netten, zo scoorde hij in elf opeenvolgende Premier League-wedstrijden en verbrak hij het record van de Nederlander Ruud van Nistelrooy. Hij werd ook Engels international en scoorde in de oefeninterlands tegen Duitsland en Nederland.

“Dit is een enorme eer”, reageert Vardy op de FWA-website. “Ik wil vooral mijn ploegmaats bedanken, dankzij hen heb ik dit alles kunnen bereiken. Het was een geweldig seizoen met Leicester en het is dankzij teamwork dat we staan waar we nu staan. We doen er alles aan om de titel te pakken en dit seizoen helemaal onvergetelijk te maken. Hopelijk kan ik daar mijn steentje toe bijdragen en kan ik - indien geselecteerd - mijn goede vorm op het EK tonen.”

Mahrez de beste volgens zijn collega’s

Vorige week werd de Algerijn Riyad Mahrez door zijn collega-voetballers uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League. Op de jaarlijkse awards van de PFA, de vereniging van profvoetballers in Engeland, kwam de winger van Leicester City als winnaar uit de bus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal