Luc De Schepper blijft rector van UHasselt

© Serge Minten

Luc De Schepper blijft rector van de Universiteit Hasselt. Hij haalde het in de verkiezingen van zijn uitdager Piet Stinissen en begint op 1 oktober aan zijn vierde termijn als rector.

tomas

Na drie verkiezingen zonder tegenkandidaat moest Luc De Schepper nu wel de handschoen opnemen. Zijn tegenstander was niet de minste: Piet Stinissen, voorzitter van LifeTechValley en decaan Geneeskunde en Levenswetenschappen.

Het beloofden spannende verkiezingen te worden, maar uiteindelijk haalde De Schepper het vlot. Van de 199 stemmen kreeg hij er 143, tegen 52 voor Stinissen. Er waren vier blanco stemmen.

“Extra stappen”

“In het afgelopen decennium hebben we de UHasselt kunnen uitbouwen tot de vijfde, volwaardige universiteit in Vlaanderen”, aldus De Schepper. “In de komende vier jaar komt het erop aan om nog extra stappen te zetten. Ik reik de hele UHasselt-gemeenschap de hand om samen verder aan de toekomst van onze universiteit te werken.”

De aanstelling van De Schepper wordt op 10 mei officieel bevestigd door de raad van bestuur van de universiteit. Op 26 mei zal de rector de namen van zijn kandidaat-vicerectoren, Karin Coninkx en Jean-Michel Rigo, voorleggen aan de Algemene Vergadering van de Faculteitsraden.

Het nieuwe mandaat van De Schepper loopt tot 30 september 2020. Hij heeft al aangegeven dat hij zich daarna geen kandidaat meer zal stellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen