© WAS

Marinower vraagt 20 miljoen extra voor scholenbouw

Schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) vraagt aan zijn collega’s in het stadsbestuur twintig miljoen extra voor het budget onderwijs. Daarmee zouden er tussen nu en het einde van de legislatuur nieuwe scholen moeten worden gebouwd voor alle netten.

WD

Tegen 2020 moet er bijkomende capaciteit gecreëerd worden voor 7.000 leerlingen in het basisonderwijs en 3.300 scholieren in het secundair. “Ik hoor mijn collega’s zeggen dat onderwijs een absolute topprioriteit is”, zegt Claude Marinower. “Het zou fijn zijn als daar ook de financiële middelen naast gezet worden.”

Het stadsbestuur verdubbelde het budget voor scholenbouw en renovatie al tot een kwart miljard euro voor deze legislatuur. Dat is echter onvoldoende.

De onderwijsschepen rekent ook op de aangekondigde verlaging van de btw op de bouw van 21 naar 6 procent. “Dat zou ons nog eens 17 miljoen extra opleveren. Dat is tweeënhalve school.”

Claude Marinower reageert ook op de discussie over het al dan niet opvangen van vluchtelingen in Antwerpen. Lees zijn reactie woensdag in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER