© IF

Igean haalt voortaan huisvuil en GFT+ op in Kapellen

Het gft+ en het huisvuil in Kapellen wordt sinds 1 januari opgehaald doorIgean, met eigen wagens en eigen personeel. Tegen begin 2016 wil Igean elf gemeenten bedienen.

Nicole Verstrepen

Igean staat in voor de inzameling en de verwerking van het huishoudelijk afval in het arrondissement Antwerpen. Tot nu toe werd voor de ophaling beroep gedaan op private ophaalbedrijven. "We merkten de voorbije jaren dat er nog maar weinig inschrijvingen waren op de overheidsopdrachten en er was niet veel concurrentie meer, dat is geen goede evolutie. Daarom starten we met een eigen inzameldienst", vertelt Wouter Meersmans, communicatieverantwoordelijke van Igean. De twee eerste eigen ophaalwagens werden in december geleverd en het bedrijf wierf ondertussen een planner, drie chauffeursen drie beladers aan. Die zijn ondertussen aan de slag in Kapellen.

"Een nieuw contract met een private firma zou een stijging van 15% voor de afhaalophaling betekenen. Door in zee te gaan met Igean besparen we jaarlijks 100.000 euro. De ophaling gebeurt nu door nieuwe, geluidsarme wagens en ze start pas om 7 uur in plaats van om 5 uur, wat de rust van onze inwoners ten goede komt", stelt de Kapelse schepen Sabine Van Dooren. De schepen voegt er nog aan toe dat ondanks de besparing de gemeente nog steeds geld toelegt op de inkomsten via de huisvuilstickers. "Het was dus niet mogelijk om de prijs van de stickers te laten dalen", aldus nog schepen Van Dooren. In het voorjaar start Igean met de ophaling van gft+ in Brecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER