© belga

© reuters

© afp

thumbnail: null

Het Atletico Madrid van Thibaut Courtois heeft vanavond de openingswedstrijd van de 34ste speeldag in de Primera Division met 2-0 gewonnen van degradatiekandidaat Elche. Overschot hadden de Madrilenen niet: Miranda scoorde pas in de 70ste minuut, Diego Costa stelde de zege in de 91ste minuut vanop de strafschopstip veilig. David Villa miste meteen na rust al een penalty.

jvh

Thibaut Courtois hield voor de negentiende keer dit seizoen zijn netten schoon. Toby Alderweireld kwam opnieuw niet van de bank. Met nog slechts vier speeldagen voor de boeg heeft Atlético met 85 punten een voorsprong van zes punten op stadsgenoot en aartsrivaal Real Madrid, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Real komt dit weekend niet in actie en haalt de competitiewedstrijd tegen Valladolid op 7 mei in. Het kwakkelende FC Barcelona, dat zondag in Nou Camp Athletic Bilbao ontvangt, is met 78 punten derde. Barça kan dus over de 'Koninklijke' naar de tweede plaats springen.

Atlético neemt het dit seizoen nog op tegen Valencia (uit), Levante (uit), Malaga (thuis) en Barcelona (uit).

Bekijk hier de volledige stand in de Primera Division!