‘Parcours ligt me’

© marc van hecke

Ertveldenaar Bryan Boussaer verloor met het overlijden van zijn grootvader één van zijn grootste supporters. Zondag mikte Bryan in Bachte-Maria Leerne voor pépé in de roos. Vandaag begint hij in Borlo aan de volgende opdracht.

FREDDY DE GEEST

Immens verdriet om het overlijden van een vader en grootvader laat sporen na, maar zorgt ook vaak voor extra kracht. Zondag wou Bryan Boussaer voor zijn pépé winnen in Bachte-Maria Leerne. En hij deed het nog ook. ‘Op de begrafenis beloofde ik dat mijn eerste bloemen voor mijn pépé waren. Dat het zo snel al zou lukken, verbaasde me wel. Het verlies plaatsen, blijft moeilijk’, zegt de tweedejaars van het Zannata-Lotto-CT Menen.

Dinsdag pakte Bryan zilver op het PK-tijdrijden na Guillaume Seye. ‘Toen was de zware training op maandag met de pisteselectie in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx nog niet uit de benen. Ik was hoe dan ook tevreden met het resultaat.’

‘De pistewinter en de trainingen met Jon Wiggins hebben me deugd gedaan. Op alle vlakken ben ik sterker geworden en dat opent mooie perspectieven. Te beginnen al in de Ster van Zuid-Limburg. Zaterdagavond werk ik er een korte tijdrit van 6,8 km af. Het is een selectief parcours en dus moet het me liggen.’

Andermaal kan Zuid-Limburg pronken met een sterk deelnemersveld. ‘De Denen zakken naar Limburg af en dan weet je wie de te kloppen renners zijn. Ik ga voor een goed eindresultaat en hoop stiekem dat ik een trui kan meenemen naar het Meetjesland. Wat er in de twee ritten in lijn op me afkomt, is koffiedik kijken. Ik ben er aan verkennen toe.

PROGRAMMA

Zaterdag: Individuele tijdrit in Borlo. Eerste start om 16.30 uur voor 6,8 km.

Zondag: Landen-Landen. Start om 14 uur voor 113 km.

Maandag: Buvingen-Borlo. Start om 14 uur voor 120,9 km of 89,4 km in lijn met de beklimmingen van côte Cahotte (33,7 km), côte des Beguines (41,4 km) en côte de Flone (51,1 km).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen