Janssens in de clinch met De Wever over pv's

Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) verwijt N-VA-voorzitter Bart De Wever dat hij het briefgeheim geschonden heeft. De aanleiding waren de pv’s die te grabbel lagen voor het stadspersoneel.

jrosquin

Vorige week konden stadsmedewerkers de databank raadplegen met 200.000 processen-verbaal en administratieve boetes van Antwerpenaars. De Wever bracht dat eind vorig week naar buiten toen bleek dat de betrokken dienst niet zelf de nodige stappen zette. De Wever vond ook de naam van zijn moeder terug op de lijst.

Burgemeester Janssens laat vandaag, maandag, onderzoeken hoe het kon dat de databank op een onbeveiligde plek was terechtgekomen op het intranet van de stad. Het stoort de burgemeester dat De Wever deze lijst is gaan napluizen. “Dat is te vergelijken met de schending van het briefgeheim”, zegt Janssens. “Het is niet omdat er ergens brieven liggen, dat je die mag openen om te lezen. Het klopt dat deze lijst nooit toegankelijk had mogen zijn voor al het stadspersoneel.”

De Wever boos

De Wever is niet te spreken over de beschuldiging van Janssens. “Ik vind het schandalig dat Patrick Janssens nu de zaken omdraait en mij beschuldigt van het schenden van het briefgeheim”, zegt De Wever.

“Ik heb geen informatie uit de bestanden vrijgegeven, ik wilde ze alleen zo snel mogelijk offline. Daarom heb ik donderdag de bevoegde stadsdienst schriftelijk ingelicht. Die heeft daar aanvankelijk niets mee gedaan. Maar inmiddels is het bestand wel verwijderd van intranet.”

LM, SVW

Foto: JVDP

Lees ook: Privédata 200.000 Antwerpenaars te grabbel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bart De Wever