Quick-Step Floors met Belgisch kampioen Gilbert als speerpunt in Baloise Belgium Tour

© Photo News

Quick-Step Floors vat de Baloise Belgium Tour aan met Philippe Gilbert en de Nederlander Niki Terpstra als speerpunten. Het hele team hervat trouwens na een rustperiode.

“Er is in deze Baloise Belgium Tour voor iedereen wat wils. Een individuele tijdrit, een etappe met hellingen en dan drie ritten in Vlaanderen”, stelt sportdirecteur Tom Steels. “Philippe Gilbert hervat bij ons nadat hij enkele weken rust nam na zijn zege in de Amstel Gold Race. Gilbert was trouwens in 2011 al eens winnaar van deze rittenkoers en is Belgisch kampioen. Het is logisch dat wij hem dan naar voor schuiven. Ook Niki Terpstra komt opnieuw in actie. Voorts zetten we de Franse neo-prof Rémi Cavagna in naast ‘thuisrijders’ Tim Declercq, Julien Vermote, Yves Lampaert en Tim Declercq. Petr Vakoc maakt ons achttal compleet.”

“Het is afwachten hoe onze jongens hun eerste wedstrijdkilometers na rust verteren, maar we hebben een sterk blok”, vervolgt Steels. “De tweede etappe is lastig met de stukken in het Heuvelland. Zaterdag wacht een zware etappe. Daar gaat het klassement wellicht in zijn definitieve plooi gelegd worden. En vergeet ook de individuele tijdrit niet. Daarin werd wat geschaafd aan het parcours, het is minder technisch en dat is wel in het voordeel van ons. Ik verwacht daar trouwens wel iets van Cavagna. De weersvoorspellingen zijn goed tot het einde van deze rittenkoers, dus hoop ik dat we een knappe Baloise Belgium Tour kunnen afwerken.”

Oliver Naesen is kopman Belgische selectie

Bondscoach Kevin De Weert start met een nationale selectie, hij selecteerde een mix van ervaren renners en youngsters.

“Het is niet zo gebruikelijk dat we met een nationale ploeg zo’n rittenkoers afwerken, maar ik ben ingegaan op de vraag van de renners zelf. Vervolgens ben ik aan tafel gaan zitten met de organisatoren en we kwamen vrij snel tot een akkoord”, verduidelijkt De Weert. “Jens Keukeleire heeft er een hoogtestage op zitten. Ook Jan Bakelants hervat na een hoogtestage en zijn sleutelbeenbreuk. Tom Van Asbroeck werkte de Ronde van Noorwegen af, Maarten Wynants een mountainbikekoers en Oliver Naesen reed de Vierdaagse van Duinkerke. Dit vijftal wordt aangevuld met de jongere renners Milan Menten, Aaron Verwilst en Julien Mortier. Laatstgenoemden zullen moeten werken voor de ploeg, maar dat zal geen enkel probleem vormen.”

“Oliver Naesen is onze kopman, terwijl Maarten Wynants de rol van wegkapitein krijgt. Tom Van Asbroek kunnen we uitspelen in een massasprint. Ik zal wel bijsturen waar nodig”, besluit De Weert.

Wanty-Groupe Gobert rekent op Napolitano, Dehaes en Van Keirsbulck

Kenny Dehaes, Frederik Backaert en Danilo Napolitano hebben de Vierdaagse van Duinkerke achter de rug, de andere renners in de selectie bij Wanty-Groupe Gobert maken woensdag hun rentree.

“Wesley Kreder is onlangs vader geworden en reed met Parijs-Roubaix zijn laatste koers”, stelde Hilaire Van Der Schueren. “Dion Smith en Guillaume Van Keirsbulck komen net van een hoogtestage. Pieter Vanspeybrouck hervat eveneens. Simone Antonini is voldoende gerecupereerd na ziekte. Backaert, Napolitano en Dehaes werkten vorige week de Vierdaagse van Duinkerke af.”

“Napolitano en Dehaes spelen we uit in de massasprinten, die er wel zullen zijn in deze Baloise Belgium Tour. Dehaes en Napolitano waren er in Frankrijk al enkele keren dichtbij. Hopelijk hebben ze deze week meer geluk. Voor de tijdrit reken ik op Guillaume Van Keirsbulck, al is het afwachten hoe hij zijn hoogtestage verwerkt heeft. Wij willen ons hier zeker laten opmerken en trekken daarna de lijn door naar de Ronde van Luxemburg en de Dauphiné”, besloot Van Der Schueren.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen