© Wouter Vandenameele

Personeel stad en OCMW Borgloon sluiten project af met bezoek aan Asster

‘Samen Veerkrachtig’, onder die noemer nam het stads- en OCMW-personeel van Borgloon de afgelopen maanden deel aan enkele leerrijke activiteiten omtrent geestelijke gezondheid. Je fit in je hoofd en goed in je vel voelen, stonden hierbij centraal. Een bezoekje aan psychiatrisch ziekenhuis Asster in Melveren tijdens de personeelsuitstap van donderdag 18 mei was dan ook een geslaagde afsluiter van het project.

Wouter Vandenameele

Al in september vorig jaar werd het project Samen Veerkrachtig geïntroduceerd bij de personeelsleden van de stad en het OCMW. Zes tot elf procent van de werkende bevolking kampt met een burn-out of het risico erop. Om dit tegen te gaan, moet je je zowel fysiek als mentaal goed in je vel voelen. Om het taboe rond geestelijke gezondheid te doorbreken en om het personeel kennis te laten maken met enkele manieren om de mentale veerkracht te vergroten, werden de afgelopen maanden enkele initiatielessen en workshops georganiseerd.

Zo waren er onder andere kennismakingen met yoga en ‘mindfulness’ waarbij geleerd werd hoe je rust kan inbouwen, maar ook samen een uurtje sporten en een stiltewandeling kwamen aan bod. Voldoende beweging is immers eveneens belangrijk voor de fysieke en de mentale gezondheid.

Ook de personeelsuitstap stond volledig in het teken van veerkracht. Het regenweer gooide roet in het eten voor de buitenactiviteiten die normaal in de voormiddag zouden plaatsvinden en dus werd last-minute een rondleiding in het stadion van voetbalclub STVV voorzien. Namiddag stond er een bezoek aan psychiatrisch ziekenhuis Asster op het programma. Daar kregen de aanwezigen onder andere uiteenzettingen over verslavingen en psychoses. Dankzij enkele heldere presentaties en een kort bezoekje aan twee afdelingen van de campus in Melveren kreeg het personeel een unieke kans om meer inzicht in de werking van het psychiatrisch ziekenhuis te verwerven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer