© BFM

Man (22) riskeert achttien maanden cel voor dodelijk ongeval

De 22-jarige Elmond B. uit Hemiksem is dinsdag voor de Antwerpse politierechter verschenen voor een dodelijk ongeval dat hij vorig jaar met zijn Vespa had veroorzaakt in Boechout. Een 75-jarige fietser was daarbij om het leven gekomen. Het openbaar ministerie vorderde achttien maanden cel, 6.000 euro boete en vijf jaar rijverbod.

Het ongeval gebeurde op 29 september 2016, op het kruispunt van de Provinciesteenweg met de Vremdesesteenweg in Boechout.Volgens getuigen had Elmond B. het rode licht genegeerd en had hij aan hoge snelheid een fietser aangereden op zijn Vespa. De zeventiger kwam zwaar ten val en overleed later in het ziekenhuis.

Elmond B. had geen rijbewijs voor een bromfiets. Hij beweerde dat het licht op oranje stond en dat hij niet meer veilig kon stoppen. De twintiger betwistte voorts ook dat hij te snel had gereden. Het openbaar ministerie vorderde een effectieve gevangenisstraf en boete en een streng rijverbod. “U bent zwaar in de fout gegaan”, stelde de procureur.

De beklaagde barstte in tranen uit en bood zijn excuses aan de weduwe en dochters van het slachtoffer aan. “Als ik de klok kon terugdraaien, zou ik het doen. Ik heb een rijbewijs voor de auto, maar ik wist niet dat ik een apart examen moest doen om met de Vespa te mogen rijden”, zei Elmond B.

Vonnis op 13 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER