© AFP

Auto rijdt in op kerstmarkt in Nantes

Nadat zondagavond in Dijon een automobilist opzettelijk ingereden was op een groepje mensen, met elf gewonden tot gevolg, is maandagavond hetzelfde gebeurd in het centrum van Nantes, in het westen van Frankrijk. Een man reed er met een bestelwagen in op een groep mensen op een kerstmarkt. Dat meldt de politie. Volgens de nieuwssite Ouest France zijn er minstens tien gewonden, van wie vijf er erg aan toe zouden zijn. De aanrijding was 'een geïsoleerde daad' en 'geen daad van terrorisme,' verklaarde de procureur.

wver, dgs

Na het incident zou de automobilist zichzelf verschillende keren gestoken hebben met een mes. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand is niets bekend.

Volgens de procureur wijzen de eerste elementen van het onderzoek niet op wraak. 'Er is een schriftje gevonden in de bestelwagen, dat we aan het bestuderen zijn'. Sommige bronnen beweren dat de man ‘Allah Akbar’ zou geroepen hebben, wat in het Arabisch ‘God is de grootste’ betekent. Andere bronnen ontkennen dat.

Zondag reed een man in op een grote menigte in Dijon. Volgens getuigen zou de dader ook daar ‘Allah Akbar’ geroepen hebben en gezegd hebben dat hij handelde voor de kinderen van Palestina. Dertien mensen raakten gewond, onder wie twee ernstig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER