© Joris Herregods

Dienstenscentrum houdt ouderen fit met Wii Bowling

In het Dienstencentrum Den Drossaert zijn alle 55 plussers welkom om een spel bowling te spelen. Met de Wii Bowling willen ze er oudere mensen op een leuke manier in beweging houden.

Eef Janssens

“Deze activiteit komt langzaam op gang. Elke keer spelen een drietal bewoners of bezoekers enkele spelletjes bowling tegen elkaar”, vertelt Wendy Pallemaerts, verzorgende in dit dienstencentrum. “We hebben deze activiteit ingevoerd om mensen ongeacht hun leeftijd in beweging te houden zonder dat dit belastend is voor hun lichaam. Een echt spel Bowling zou voor velen niet meer mogelijk zijn omwille van de zware ballen. Nu moeten ze enkel de beweging maken.”

Gisteren waren Bob, Henri en Jeanneke die het spel voor het eerst uitprobeerde, van de partij en ze hadden meteen veel plezier. Ze vonden het prima om in kleine groepjes deel te nemen zodat het boeiend blijft en ze niet te lang moeten wachten voor ze aan de beurt zijn. Twee toeschouwers die zelf slecht te been zijn, keken geamuseerd toe. “Dit is de eerste keer, maar volgende week maandag kom ik zeker terug”, zegt Jeanneke lachend.

Lees dinsdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER