Ook agent in Florida doodgeschoten

In Tarpon Springs, in de Amerikaanse staat Florida, is zondag een agent gedood. De politie van Pinellas County laat weten dat er een verdachte is opgepakt.

boj

Het dodelijke drama speelde zich af om 3 uur ’s nachts plaatselijke tijd in het kuststadje Tarpon Springs. De politie had gereageerd op een oproep wegens geluidsoverlast. De verdachte bonkte naar verluidt op de deuren van de buren. Toen de agenten toe kwamen, kreeg een van hen meteen een dodelijke kogel gepresenteerd. De dader probeerde nog weg te vluchten in een auto, maar crashte tegen een paal en een andere auto en werd opgepakt. Straks volgt meer uitleg op een persconferentie.

De schietpartij kwam nog geen 21 uur nadat in Brooklyn in New York twee agenten werden doodgeschoten. De 28-jarige dader pleegde daarna zelfmoord.

Op sociale media had de laatste schutter zich vijandig uitgelaten tegenover de politie en zocht hij vermoedelijk wraak voor de dood van twee ongewapende zwarte tieners. Eric Garner en Michael Brown stierven na politiegeweld waarbij de agenten niet werden veroordeeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen