Direct naar artikelinhoud
Video

Philippe Clement tekent voor 3 jaar bij Waasland-Beveren

Philippe Clement tekent voor 3 jaar bij Waasland-Beveren

En zo wordt Waasland-Beveren komend seizoen het eerste team van Philippe Clement als hoofdtrainer. De ex-assistent van Michel Preud'homme werd vanmorgen officieel voorgesteld op de Freethiel. Hij tekende voor drie seizoenen.

en

"We zijn pas vrij recent met elkaar in contact gekomen, maar voelden vanaf het eerste gesprek dat we op dezelfde lijn", aldus de kersverse hoofdtrainer. "Het was een hectische periode waarbij nog veel dingen bij Club Brugge moesten geregeld worden, maar we zijn er helemaal uit nu. Ik ben helemaal klaar om met de club een stap vooruit te zetten. Ik wil in de eerste plaats van dit team een stabiele middenmotor maken en zo verder door te groeien."

KORDAAT

Waarom is het Waasland-Beveren?
"Ik voelde dat de club dezelfde richting uitwil, onze ideeën klopten meteen. Timing is ook belangrijk, ik had ook al een paar voorstellen gehad tijdens het seizoen, maar dat kwam nooit goed uit. Ik ben overtuigd dat er hier stappen kunnen gezet worden, dat er progressiemarge is. Waasland-Beveren was bovendien ook het meest concreet."  

Wat voor type trainer ben je?
"Kordaat. Een harde werker. Loyaal. Ik ben voorstander van dominant, aanvallend voetbal, maar ik weet dat er in een topclub meer mogelijkheden zijn. Ik wil zo dominant mogelijk spelen, met hier en daar natuurlijk genoeg realisme."

KORDAAT

CONTINUÏTEIT

Hoe ga je je omringen binnen de sportieve staf?
"Er is nog niets concreet. We gaan de volgende dagen kijken hoe we iedereen kunnen inpassen. Het is heel druk geweest, het was moeilijk om al vroeger een evaluatie te maken. We hebben iets meer tijd nodig."  

Heb je de spelerskern al geëvalueerd? 
"Dat was een van de eerste punten waarover we samen gepraat hebben. We gaan rondkijken wat nodig is, maar ik denk niet dat er heel veel moet veranderd worden. Ik ben een voorstander van continuïteit."

Twitter bericht wordt geladen...

"Niet bang van trainerskerkhof"

"Je weet dat je als T1 altijd een risico neemt", verklaarde Clement ook nog zijn risicovolle keuze voor Waasland-Beveren. "Het is de eerste job die bij slechte resultaten in de wind komt te staan, maar ik ben niet bang. Ik heb als speler vroeger ook altijd mijn verantwoordelijkheden opgenomen. Dat heb ik de voorbije jaren bij Club Brugge ook gedaan en wil ik hier ook doen."  

Toch valt het moeilijk te geloven dat Beveren Clements eerste keuze was. Het was de voorbije maanden namelijk een publiek geheim dat de T2 van Club Brugge gehoopt had om zijn baas Michel Preud'homme te kunnen opvolgen. Toch zegt Clement niet teleurgesteld te zijn. "Helemaal niet. Ik denk wel dat het een mooi verhaal had kunnen worden, maar ik heb zes fantastische jaren gehad bij Club", aldus de nieuwe Beverse hoofdcoach. "Ik heb daar in Brugge heel veel kunnen uitwerken, maar ze kiezen nu voor ervaring en dat is een goede keuze. Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe moeten nu vooral overtuigd zijn van de trainer voor wie ze kiezen. Dat is het belangrijkste."