Coach Jan Wouters na vijf seizoenen weg bij Utrecht

© Novum ERALD VAN DER AA

De Nederlandse eersteklasser FC Utrecht en trainer Jan Wouters gaan na dit seizoen in goed overleg uit elkaar. Beide partijen hebben dit na een evaluatie besloten. ‘Ik heb aangegeven dat ik het tijd vind voor een nieuwe fase in mijn carrière. Ik kan met een goed gevoel FC Utrecht verlaten, het is en blijft mijn club’, verklaarde Wouters donderdag.

mio

Wouters volgde in oktober 2011 Erwin Koeman op als hoofdcoach. Daarvoor was hij assistent van Ton Du Chatinier en Koeman.

‘Wij kijken terug op vijf enerverende seizoenen met Jan Wouters’, liet algemeen directeur Wilco van Schaik weten. ‘In de technische staf is Wouters zowel assistent als hoofdcoach geweest. Vorig seizoen wist hij als hoofdcoach een recordaantal punten te pakken. Jan heeft altijd met 100 procent inzet en betrokkenheid voor ons gewerkt. We hebben een tijdperk afgesloten.’

Tegenvallende resultaten

De 53-jarige Wouters leidde zijn ploeg in het eerste seizoen als hoofdtrainer via de play-offs naar Europees voetbal. Dit seizoen vielen de resultaten in Utrecht tegen. De club van onder meer Steve De Ridder en Timothy Derijck staat na 32 speeldagen met 38 punten 11e in de Eredivisie.

Wouters was als trainer eerder werkzaam bij Ajax. De oud-international en oud-speler van Utrecht, Ajax en PSV had aan FC Utrecht al laten weten dat hij zich het best voelde in de functie als assistent-trainer. Hij bekleedde deze rol eerder ook bij PSV, het Schotse Glasgow Rangers en het Nederlands elftal.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen