© rr

Ex-werknemer van castingbureau ‘Black’ ontkent seksueel misbruik: “Ik zou zoiets nooit doen”

Antwerpenaar Chafic A. (29), die werkte bij Hakuna – het castingbureau achter de film Black, hangt vijf jaar cel boven het hoofd voor het misbruiken van vijf jonge vrouwen. De dertiger ontkent de aantijgingen.

“Ik heb niemand verkracht”, zei Chafic A. (29) uit Antwerpen. “Ik kan me trouwens niet inbeelden dat ik zoiets zou doen. Wanneer een meisje tegenstribbelt, krijg ik mijn jongeheer niet omhoog.”

Chafic A. wuifde elke verdachtmaking weg. Nochtans hadden vijf jonge meisjes bij de politie tot in detail verklaard hoe ze door hem waren misbruikt. “Ik had meermaals laten verstaan dat ik het niet wilde, toch duwde hij mijn benen open. Hij ging wild te keer”, getuigde een slachtoffer.

Chafic A. was een van de mannen achter castingbureau Hakuna. Hij werkte mee aan de succesvolle film Black van de bekende regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. Chafic A. hield zich bezig met de zoektocht naar acteurs en figuranten.

Een eerste slachtoffer deed eind 2015 aangifte. Na een afspraakje had Chafic A. haar betast. Ze had hem weggeduwd, waarna hij was vertrokken. In februari 2016 volgde een tweede aangifte: een vrouw zei dat ze brutaal was verkracht. Het gerecht deed daarop navraag bij zijn werkgever Hakuna of ze daar weet hadden van soortgelijke klachten.

Er volgden nog drie aangiftes. Een studente die stage bij het castingbureau had gedaan, verklaarde dat Chafic A. haar dronken had gevoerd en zijn hand in haar onderbroek had gestoken. Een zestienjarige freelancer vertelde de politie dat ze zich slap voelde nadat hij haar iets te drinken had aangeboden, waarna hij haar betast had. Ook een medewerkster van Hakuna verklaarde dat hij haar verkracht had na een avondje stappen.

De verdediging van Chafic A. ging voluit voor de vrijspraak. Tot grote verontwaardiging van de slachtoffers. “Als er al seksuele contacten waren geweest, dan gebeurden die altijd met toestemming van de vrouwen”, pleitte advocaat Tim Smet. Vonnis op 19 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER