Direct naar artikelinhoud

Zoon en schoonzoon Trump: "Nooit dubieuze deals gemaakt met Rusland"

President Donald Trump geflankeerd door zijn schoonzoon en raadgever Jared Kushner (L) en zijn zoon Donald Trump Jr. (R).Beeld reuters

De schoonzoon en de oudste zoon van president Trump, Jared Kushner en Donald Trump jr, hebben vandaag beklemtoond dat ze nooit iets met de Russische regering hebben bekokstoofd. Ze hebben vorig jaar niet met Moskou samengespannen en hebben geen geheime contacten met het Kremlin gezocht. Dat staat in hun verklaring voor onderzoekers uit het Amerikaanse Congres.

De verklaring is vandaag verspreid, kort voor ze achter gesloten deuren door Congresleden worden gehoord. Kushner spreekt vandaag met Congresleden en Trump jr, woensdag.

Kushner hamerde erop dat hij "geen dubieuze contacten heeft gehad en ook niet op geld uit Rusland heeft vertrouwd voor zaken in de particuliere sector''. Het is volgens Kushner wel mogelijk dat "ik misschien vier keer een Russische afgevaardigde heb gesproken in de tijd dat er verkiezingscampagnes waren en in de tijd dat Trump president was geworden''. Onder de Russen die Kushner ontmoette, was de (sinds zondag voormalige) ambassadeur bij de VS, Sergej Kisljak.

De FBI en parlementariërs uit de Senaat en uit het Huis van Afgevaardigden doen onderzoek naar beweerde samenzweringen van mensen rond Trump met het Kremlin. Hun doel zou zijn geweest de campagne van rivaal Hillary Clinton te beschadigen.