Kortrijk ontslaat trainer Walem

© JEFFREY GAENS

Johan Walem is niet langer de hoofdcoach van eersteklasser KV Kortrijk. Dat heeft de West-Vlaamse club maandagavond laten weten.”Het bestuur van KV Kortrijk besliste vandaag na intern overleg dat er onvoldoende perspectief aanwezig is voor een verdere samenwerking met Johan Walem”, aldus KV Kortrijk. Voorlopig zullen de taken van Walem waargenomen worden door de huidige assistent-trainer Karim Belhocine.

dmm

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Johan Walem was nog maar sinds het begin van het seizoen de hoofdtrainer van KV Kortrijk. De voormalige coach van de Belgische beloften nam dit seizoen over van de succesvolle Yves Vanderhaeghe, die met KV Kortrijk nog Play-Off 1 had bereikt.

Johan Walem slaagde er dit seizoen niet in om met een afgeroomde spelerskern het succes van de voorbije seizoen te evenaren en de coach kwam steeds meer onder druk te staan van CEO Ken Choo, de rechterhand van de Maleisische eigenaar Vincent Tan. Op 22 januari lag het hoofd van Walem al op het kapblok, maar toen redden de spelers het vel van hun coach door in extremis met 2-1 thuis te winnen van KV Oostende. Drie dagen eerder werd trouwens gelekt dat Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns in oktober al een e-mail naar de nieuwe Maleisische eigenaars had gestuurd met de vraag om Walem te ontslaan (lees meer). Manager Patrick Turcq, de man die Walem binnenhaalde, wasde enige binnen de club die hem bleef verdedigen.

CEO Ken Choo was niet onder de indruk van de zege en eiste meteen dat Walem met Kortrijk punten bleef pakken en minstens achtste moest eindigen in de reguliere competitie. De voorbije twee weken werd echter verloren in Genk (1-0) en afgelopen zateradg werd het slechts 1-1 tegen Westerlo na een bijzonder matige wedstrijd. Walem las op het veld zijn spelers de levieten, maar werd achteraf op weg naar de persconferentie belaagd door een thuissupporter. Daarop besloot hij zijn kat te sturen naar het persmoment. Twee dagen later is zijn ontslag een feit. Na 25 speeldagen neemt Kortrijk met 29 punten de tiende plaats in de Jupiler Pro League in.

KV Kortrijk al zevende team dat dit seizoen van coach wisselt

Eerder werden wisselden ook Standard (Yannick Ferrera voor Slavoljub Muslin), STVV (Chris O’Loughlin voor Yannick Ferrera), Lokeren (Georges Leekens voor Bob Peeters), OHL (Emilio Ferrera voor Jacky Mathijssen), Westerlo (Bob Peeters voor Harm van Veldhoven) en Moeskroen-Péruwelz (Glen De Boeck voor Cedomir Janevski) van coach.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen